Litjkammen

Grønningen i Agdenes

Litjkammen ligger i vakre omgivelser på ”solsiden” i den lille bygda Grønningen i Agdenes kommune. Kun en times kjøretur fra Klett (Trondheim kommune). Her har du fantastisk utsikt over Tronheimsleia og oppover den flotte bygda. Fantastisk turterreng sommer som vinter. Her kan en gå innover marka på oppgåtte stier og prøve fiskelykken i noen av de fine vannene, eller tusle ned til fjæra og prøve fiskelykken og badevannet i fjorden.

Litjkammen er et hyttefelt som består av totalt 14 tomter fordelt på ”øvre” del (9 stk) og ”nedre” del (5 stk.) Nå er alle 5 hyttene på nedre del klare for salg. Hyttene selges nøkkelferdige

Hyttene

Tomte-nummer: Bra.: P-rom: Status:
2 103 99 Solgt
3 103 99 Innflyttingsklar
4 103 99 Innflyttingsklar
5 86 82 Innflyttingsklar
6 86 82 Solgt

Agdenes ligger ytterst i Trondheimsfjorden og består av Ytre Agdenes med øyen Leksa, Lensvik og Ingdalen. Kommunen grenser i sjøen mot Hitra, Ørland og Rissa, og landgrenser mot Snillfjord og Orkdal. Agdenes har vekslende natur med fjell og fjord, frodige åkrer og fuktige myrområder, skogkledte lier og nakent, værhardt landskap. Klimamessig er kommunen delt i to, og værskillet går i en fjellrygg gjennom kommunen. Ytre del av kommunen har et typisk kystklima, milde vintre og lite snø, mens indre del har mer vegetasjon, mindre vind og snørike vintre.

Agdenes kommune ønsker å være en støttespiller for etablering av ny virksomhet og utvikling av eksisterende næringsliv i kommunen. Kommunen har det lokale ansvar for gjennomføring av landbrukspolitikken. Oldtidsfunn viser at det har bodd folk her i tidlig steinalder, og av kongesagaene går det fram at konger har hatt tilhold i ytre del av Agdenes. Agdenes er en jordbrukskommune. I tillegg til melkeproduksjon er jordbærdyrking og pelsdyroppdrett viktig. Kommunevåpenet symboliserer skinnproduksjon, hjertevarme, jordbær og blod.

Forside